Через збій у чаті ChatGPT користувачі побачили чужі розмови

960x0

Збій ChatGPT дозволив деяким користувачам бачити заголовки бесід інших користувачів.

Про це повідомив керівник чатбота зі штучним інтелектом, пише BBC у четвер, 23 березня.

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман сказав, що компанія відчуває себе «жахливо», але «значну» помилку вже виправлено.

Мільйони людей використовували ChatGPT для написання повідомлень, написання пісень і навіть кодування з моменту його запуску в листопаді минулого року. 

Кожна розмова з чат-ботом зберігається на панелі історії чату користувача, де її можна переглянути пізніше.

Але вже в понеділок користувачі почали помічати, як у їхній історії з’являються розмови, які, за їх словами, вони не мали з чат-ботом.

Один користувач на Reddit поділився фотографією своєї історії чатів, включаючи такі заголовки, як «Розвиток китайського соціалізму», а також розмови китайською мовою.  

У вівторок компанія повідомила Bloomberg, що пізно в понеділок ненадовго відключила чат-бота, щоб виправити помилку.

Вони також сказали, що користувачі не мали доступу до самих чатів.

Виконавчий директор OpenAI анонсував проведення «технічного розтину». Але ця помилка викликала занепокоєння користувачів, які побоюються, що їх особиста інформація може бути оприлюднена через інструмент. 

Схоже, збій вказує на те, що OpenAI має доступ до чатів користувачів.

У політиці конфіденційності компанії зазначено, що дані користувача, такі як підказки та відповіді, можуть використовуватися для продовження навчання моделі.

Але ці дані використовуються лише після видалення особистої інформації. 

Ця помилка сталася лише через день після того, як Google представила свій чат-бот Bard групі бета-тестерів і журналістів.

Google і Microsoft, головний інвестор OpenAI, борються за контроль над зростаючим ринком інструментів штучного інтелекту.

Але швидкість оновлень і випусків нових продуктів має багато стурбованих помилок, наприклад, вони можуть бути шкідливими або мати непередбачені наслідки.

Що таке ChatGPT?

Це штучний інтелект, завдяки якому можна генерувати нову інформацію. Чатбот заснувала компанія OpenAI — американська лабораторія досліджень штучного інтелекту — у листопаді торік.

ChatGPT — це комбінація масштабної статистичної моделі мови та штучного інтелекту, себто бот може генерувати не лише відповіді на будь-які запити, але й нову інформацію.

Від дня запуску ШІ продовжує вдосконалюватися. Завдяки цій програмі можна вирішити низку проблем компаній. У ChatGPT можна налаштовувати рекламу, писати тексти, створювати програмний код. Словом, цей бот «намагається» робити усе те, що й людина.

Чатбот працює у понад півтри сотнях країнах. Доступ до ШІ є заблокованим на росії, у білорусі, Афганістані, Ірані, Китаї та Венесуеллі.

Віднедавна він почав роботу в Україні, до цього країна потрапляла під санкції, пов'язані із анексією росією ОРДЛО та Криму.

Нагадуємо, наша редакція ІА Дивись.info розпочала співпрацю зі ШІ. Завдяки ChatGPT розповідаємо про скандали у Львові, а також все, що знає про місто нейромережа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: