Китай відреагував на наміри рф розмістити ядерну зброю у білорусі

путін
Фото з відкритих джерел.

Ядерна війна ніколи не має бути розв'язана, зазначили у Міністерстві закордонних справ Китаю на тлі заяв росії про розміщення ядерної зброї на території білорусі.

Заяву речниці відомства Мао Нін цитує китайтський портал Sina.

Вона каже, що у січні торік лідери п'яти держав, що володіють ядерною зброєю, зокрема росія, випустили спільну заяву. Там ішлося, що ядерну війну неможливо виграти, тому слід уникати стратегічних ризиків і воєн між державами, що володіють ядерною зброєю.

«За нинішніх обставин усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному шляху для мирного врегулювання української кризи та спільно сприяти покращенню ситуації», — сказала речниця МЗС Китаю.

Що передувало?

москва і мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, заявив напередодні російський диктатор володимир путін. І додав, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань ДСНО. А в Інституті вивчення війни (ISW) ввважають, що, ймовіріно, путін намагався розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до вторгнення в Україну в лютому 2022 року і, ймовірно, обрав цей момент для цього, щоб забезпечити негайну інформаційну операцію, яку він зараз проводить.

Ядерний шантаж рф

У грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

російський диктатор не хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: