Розвідка: заяви рф про розміщення ядерної зброї у білорусі — черговий шантаж

ядерна зброя

Україна разом із партнерами контролює можливе розміщення ядерної зброї і на території білорусі, і відстежує ситуацію всередині росії.

Про це повідомили у воєнній розвідці України 29 березня.

Представник відомства Андрій Черняк у коментарі ТСН.ua розповів, що ситуацію контролюють.

«Ми контролюємо ситуацію, яка відбувається на території білорусі, зокрема де розташовані російські підрозділи. Контролюємо ситуацію і всередині росії. Це в пріоритеті не тільки в українських спецслужбах, а й у світового співтовариства. Тотальний контроль. Поки що ми бачимо інформаційну акцію на рівні заяв та слів, не більше», – розповів він.

Черняк додав, що, за оцінками розвідки, заяви про розміщення ядерної зброї в білорусі — черговий шантаж окупантів.

Що передувало?

москва і мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, заявив напередодні російський диктатор володимир путін. І додав, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань ДСНО. А в Інституті вивчення війни (ISW) ввважають, що, ймовіріно, путін намагався розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до вторгнення в Україну в лютому 2022 року і, ймовірно, обрав цей момент для цього, щоб забезпечити негайну інформаційну операцію, яку він зараз проводить.

Ядерний шантаж рф

У грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

російський диктатор не хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: