«Мій культурний фронт»: виконавець з Моршина заснував продюсерський центр для незрячих та переспівує Кузьму

105370680_722228275255527_5195147729261237224_n
Тарас Мільчаковський. Фото: Facebook

Тарас Мільчаковський живе у Моршині на Львівщині. Чоловік з дитинства займається музикою та заснував творче об'єднання для виконавців із вадами зору, аби допомагати таким, як і він, розвиватись в улюбленій справі.

ІА Дивись.info поспілкувалась із музикантом про його творчість і запитала, насамперед, чому він вирішив робити кавери на пісні Кузьми.

Пан Мільчаковський говорить, справа у тому, що він є прихильником виконавця.

«Кузьму Скрябіна слухаю з дитинства, ще зі школи. З перших касет у школі-інтернат для незрячих у Львові. Для мене він завжди був прикладом. Його пісні та його життєва позиція завжди імпонувала», — розповідає він.

Читайте також: Восьмий рік без друга: сьогодні українці згадують Кузьму Скрябіна

Згадує, що пісні співака його завжди супроводжували по життю, а переспівувати почав спонтанно.

«Якось ми на студії записали кавер «По-моєму, чувак, нас кинули». Це сподобалося моєму аранджувальникові. Він запропонував спробувати переспівати наступні. Так заспівали «Годинник», згодом інші», — продовжує чоловік.

Говорить, що людям сподобалось таке виконання, втім найбільше Тараса вразило те, що кавер припав до вподоби матері співака, пані Кузьменко:

«Для мене це визнання, що вона оцінила мою творчість і моє старання».

Після закінчення школи-інтернату, наш співрозмовник здобув середню освіту, а потім вступив до Львівського університету на спеціальність «психологія», філософський факультет. І весь той час, зізнається, не покидав музику.

Читайте також: Пісні російсько-української війни: що ми слухаємо з 2014 року та як музика допомагає бити ворога

Згодом Тарас Мільчаковський заснував творче об'єднання «Наш світ», до якого долучились виконавці із вадами зору. Його називає мініпродюсерськким центром для незрячих. Тут, говорить, допомагає таким, як він.

«Ми видали вже два альбоми. Перший «Україна кличе», другий «Схід і Захід». Це не лише патріотичні пісні, лише назва така. Це любовні (пісні - ред.), життєві, соціальний репертуар», пояснює чоловік.

Тарас Мільчаковський зізнається, зупинятись на творчій стежці не планує, хоч нині, здебільшого, його репертуар став більш патріотичним з відомих причин.

Читайте також: Це також зброя, або Що відбувається з культурою в Україні після 24 лютого

«Підтримую воїнів, відсилаю своїм друзям, волонтерам і всім тим, кого я знаю. Мій брат також воює зараз. Вважаю, що я бережу культурний фронт у такому випадку. Як людина із вадами зору не може піти воювати, то мій фронт полягає у тому», ділиться він.

А послухати пісні Тараса можна за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: