На фронті загинув відомий український велогонщик

photo_5305267844994417895_y
Фото: комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

У боях з російсько-окупаційними військами загинув український велогонщик Костянтин Денека. Йому було 40 років.

Про це повідомили на сторінці комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту 11 квітня.

Там розповіли, що воїн загинув під Бахмутом на Донеччині 31 березня внаслідок осколкого поранення. Денека служив у одному із спецпідрозділів Головного управління розвідки МОУ та загинув 31 березня під Бахмутом внаслідок осколкового поранення.

Костянтин Денека був членом команди Leader Citroen Team, у складі якої вигравав десятки всеукраїнських змагань з велоспорту.

«Навіть під час нетривалих звільнень боєць не нехтував улюбленою справою і відвідував двоколісні змагання. У вересні Костя приїхав до Бучі, щоб підтримати учасників», — зазначається у повідомленні.

Яка ситуація в Бахмуті?

Місто стало однією із найгарячіших точок на фронті. Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: