У Бахмуті росіяни зазнають суттєвих втрат і не можуть досягнути своєї цілі, — Маляр

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

російсько-окупаційним військам не вдається взяти під свій контроль Бахмут, що в Донецькій області. На цьому напрямкові ворог зазнає суттєвих втрат.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, цитує Military Media Center 13 квітня.

«Попри те, що у Бахмуті ворог сконцентрував найпрофесійніші свої підрозділи – це і «вагнерівці», і десантно-штурмові загони, і спецпризначенці – росіяни не можуть досягти там своєї цілі, тобто взяти під повний контроль Бахмут», — сказала вона.

Додає, що у районі Бахмута у росіян є величезні втрати, але попри це вони не зупиняються і досі намагаються досягнути свої мети — взяти під контроль це місто.

Що ще відомо?

Місто стало однією із найгарячіших точок на фронті. Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: