Яка ситуація в енергосистемі України

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

Нині в Україні достатньо у виробництва електроенергії достатньо для покриття потреби споживачів.

Про ситуацію у понеділок, 17 квітня, повідомили у НЕК «Укренерго».

У компанії кажуть, що триває водопілля. Рівень води значно вищий ніж у попередні роки. Гідроелектростанції «Укргідроенерго» працюють упродовж всієї доби і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скиди води, що дозволяє зменшити рівень Київського та Канівського водосховищ.

Натомість в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності.

Також відсьогодні розпочався експорт електроенергії у Словаччину (200 МВт щогодини), триває експорт у Польщу (75 МВт щогодини) та Молдову (99-134 МВт у різні години). Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт (2-4 МВт у різні години).Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту.

Вчора, 16 квітня. внаслідок пошкодження мереж російськими обстрілами Херсон та частина області тимчасово були знеструмлені. Енергетики оперативно відновили живлення.

«Відновлення енергосистеми після масованих атак росіян триває. Пріоритетним наразі є відновлення надійності живлення. Ремонтні бригади працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак», —  йдеться в повідомленні.

росіяни знову масовано обстріляли Україну у ніч проти 9 березня. Тривога розпочалась після опівночі і в більшості областей закінчилась вже на світанку. Цього разу окупанти випустили 81 ракету та 8 безпілотників. Українська ППО ліквідувала 34 ракети та 4 БПЛА.

Через це постраждала Львівщина. За даними місцевої влади, близько 4 ранку російська ракета впала на будинки. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили. Розбір зруйнованих будівель уже завершили. До робіт залучили 28 рятувальників, 5 одиниць спецтехніки та кінологічний розрахунок.

Окрім цього, росіяни обстріялли Одещину, Прикарпаття, Житомирщину, Дніпропетровщину, Харківщину, Тернопільщину, а також Запоріжжя.

Відомо про влучання на Львівщині, Одещині, Івано-Франківщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Тернопільщині, на Запоріжжі. У Львівській області загинули 5 людей.

Постраждала й українська столиця. У одному із районів Києва уламки російської ракети поранили двох людей.

російсько-окупаційні війська продовжать атакувати Україну, однак їхня масованість залежатиме від того, як вони накопичуватимуть запаси, вважають у воєнній розвідці України.

росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: