«А що трапилось?» Як на росії реагують на «бавовну»

бавовна
Ілюстрація o.kо25 для ІА Дивись.info

На росії після початку повномасштабного вторгнення загарбників часто фіксують надзвичайні ситуації. Громадяни країни-агресорки час-від-часу публікують у мережі, які вони злякані і як не знають, що відбувається.

Упродовж останніх місяців на території рф фіксують чисельні атаки невідомих безпілотників, вибухи та зіткнення бандформувань.

"Пожежа Москви". Картина Івана Айвазовського, 1851 року

У березні нинішнього року «бавовна» тільки активізувалась. росіяни заявили про збиття безпілотників на своїй території та у тимчасово окупованому Криму. Щодо останнього. Нещодавно секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов припустив, що вибухи на захопленому півострові, схоже, можуть бути пов'язані із випробувань нових сучасних видів озброєння ЗСУ.

Вперше там зафіксували вибухи у серпні. У міноборони рф заявили, що на аеродромі Саки приблизно о 15:20 вибухнуло «кілька авіаційних боєприпасів» на майданчику зберігання. Також країна-агресор стверджує, що на військовий аеродром не було «ніякого вогневого впливу».

Тим часом в українському оборонному відомстві нагадали росіянам правила пожежної безпеки: «Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях».

пропагандистка з рф пише:

У лютому влада Бєлгорода та місцеві телеграм-канали заявили, що уламки трьох безпілотників впали на житлові квартали. Окрім цього, там стверджували, що один БпЛА залетів до вікна. росіяни у дописах 28 лютого зазначають, буцімто невідомо, чи безпілотник є «зараженим». (відсилка на тезу російської пропаганди про те, що українські військові створюють біолабораторії — ред.).

А на початку квітня місцеві мешканці бєлгорода ночували у підвалах. Бідкались, мовляв, ніхто нічого не робить, ніхто не знає, що трапилось.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Дивись новини Львова й України (@dyvys.info)

Ще одна історія. росіяни сказали, що такі собі диверсанти влаштували стрілянину у брянській області. Ці події у воєнній розвідці України назвали внутрішнім протистоянням. Представник відомства Андрій Юсов припустив, що це може стати підґрунтям того, що росіяни починають «усвідомлювати щось» і робити «конкретні заходи».

Руський добровольчий корпус заявив, що його представники перейшли кордон, але заперечив, що була стрілянина по цивільних. 

Зі слів, Михайла Подоляка, який є радником глави Офісу президента України, усі ці речі є наслідком того, що російська влада поступово втрачає контроль усередині своєї країни.

«Вибухи на критичних об'єктах; невідомі дрони, які атакують російські регіони; зіткнення бандформувань; партизани, що атакують населені пункти, – це прямі наслідки втрати контролю всередині росії. І це все наслідки війни», — написав він.

Водночас посадовець запевнив, що Україна не причетна до внутрішніх конфліктів на росії.

Тим часом росіяни повторюють риторику кремля, коли росія розпочала війну проти України 2014 року. Кажуть, мовляв, не знаю, що ж трапилося.

У білгороді вчора зайнялась електростанція. За попередньою інформацією, була атака безпілотниками.

Попри те, що до білгорода бавовна заходить в гості дуже часто, в інших містах на росії палають торгові центри, заводи, де вироблять ворожу техніку та навіть відомства.

У березні теперішнього року в ростові-на-дону сталась масштабна пожежа у будівлі Прикордонного управління фсб. Тим часом громадяни країни-агресорки зовсім неоднозначно на це реагують.

Скриншоти із соцмереж країни-агресорки

До речі, у вересні торік, на 200-ий день повномасштабної війни із росією, президент України Володимир Зеленський іронічно звернувся до окупантів:

«Як описати вашу ювелірну роботу двома словами? Влучно й гучно. Ми дякуємо вам за кожне «влучно» й кожне «гучно». За всі знищені ворожі колони, склади, бази і штаби. Важливі переправи й мости. Там, де палає вашими зусиллями, і там, де ворог порушив правила пожежної безпеки. У народі й мережі всі бажають вам точних розрахунків і нових влучань, а окупантам кажуть зрозумілою їм мовою: «Хватит курить где попало. Курите там, где ещё не попало»,  — сказав глава держави, посилаючи на слова загарбників про те, що вибухи вони пов'язували із невдалим курінням.

Читайте також: «Вона потонула»: як ліквідація «Москви» вплинула на перебіг російсько-української війни

Окрім цього, росіяни змінили риторику. Тепер на вибухи реагують дуже неоднозначно — лаються та не знають, до кого звертатись за допомогою:

Відео, оприлюднене нижче, містить нецензурну лексику (18+)

А коли до Курська завітала великодня «бавовна» місцеві просто не стримали емоцій:

Відео, оприлюднене нижче, містить нецензурну лексику (18+)

Тим часом росіяни застосовують улюблене: а що сталось?

Скриншоти із ворожих пабліків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: