Через командира однієї із частин росіяни вдарили по аеродрому на Кіровоградщині, — СБУ

photo_5339460006623429291_y
Наслідки російської атаки по аеродорому на Кіровоградщині у липні 2022 року. Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру військовослужбовцю, колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, Роману Червінському. Його дії призвели до жертв та знищення техніки після обстрілу аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині у липні торік.

Про це заявили у відомстві 21 квітня.

Там кажуть, що самовільні дії підозрюваного призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області влітку 2022 року. Він спільно із іншими особами самовільно вирішили провести т.зв. «спецоперацію» (так на росії називають війну проти України - ред.) – заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф.

«Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Ця «операція» проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів. У результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу зс рф обстріляти летовище», — сказано в матеріалах справи.

Зі слів очільника СБУ Василя Малюка, спільно із воєнною розвідкою України щодо цього плану відомства відразу висловили свої зауваження, його не погодили інші держоргани.

Що передувало?

Унаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та отримали поранення 17 українських захисників. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень. Сталося це 23 липня 2022 року.

20 квітня нинішнього року в СБУ заявили, що розслідує обставини, що призвели до масованого ракетного удару росіян по аеродорому «Канатове»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: