В Україні запрацював національний портал із імунізації

вакцина
Фото з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров'я України створило Національний портал з імунізації. Зробили це спільно із міжнародними партнерами, аби покращити інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих.

Про це йдеться на сайті МОЗ у понеділок, 24 квітня.

Портал з імунізації:

  • сприяє підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників;
  • розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

«Цей портал покликаний стати унікальним інформаційним хабом, де кожен – від мами, яка планує перші щеплення дитині, до медичного працівника, який безпосередньо займається імунопрофілактикою – зможе знайти актуальну та корисну інформацію про вакцинацію», — сказано в повідомленні.

Перейти на портал можна за посиланням: vaccine.org.ua.

Нагадуємо, з понеділка, 24 квітня, у Львові діятимуть мобільні пункти вакцинації. Щепитись можна від таких небезпечних хвороб, як поліомієліт, дифтерія та правець, гемофільна інфекція тощо (згідно з календарем профілактичних щеплень), а також від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: