У Львові — новий мурал, присвячений уродженцю Золочева, який написав гімн Ізраїлю (фото)

cms-image-000011050
Імбер Нафталі Герц. Фото: Jewish.RU

У Львові з'явився мурал, який присвятили Нафталі Герцу Імберу – видатному поету сучасної івритомовної літератури, автору тексту ізраїльського державного гімну. Він народився у Золочеві.

Про це повідомили в міськраді 28 квітня.

Кажуть, що стінопис є на будинкові на вулиці Князя Мстислава Удатного. Це у Галицькому районі міста. Відкриття муралу приурочено до 75-ліття проголошення незалежності Ізраїлю (14 травня 1948 р.)

Читайте також: Єврей із Золочева, який написав гімн Ізраїлю

Фото: ЛМР

Цей мурал – частина великого проєкту Art Meets History, започаткованого Посольством Ізраїлю в Україні, який триває вже третій рік поспіль у різних містах України і має на меті залучити українських художників до створення муралів із зображенням видатних ізраїльських діячів: письменників, поетів, громадських діячів, які народилися в Україні, саме в тих містах, де пройшло їхнє дитинство і юність.

Місце для створення муралу також було обрано не випадково. Воно безпосередньо пов’язане із єврейським життям Львова. Тут була Велика синагога Краківського передмістя (Велика передміська синагога), збудована ще 1632 року і зруйнована нацистами під час Другої світової війни.

Фото: ЛМР

Читайте також: Нафтуле Брандвейн – король єврейського кларнету з Перемишлян

ІА Дивись.info досліджує історію та розповідає про видатних українців, які прославились у мистецтві, науці та інших ремеслах. Прочитати ці історії можна за посиланням Видатні українці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: