У руках знову зазвучав акордеон: львівські хірурги врятували пальці вчителя музики

344329265_614869616911787_2625446532353095693_n
Фото: Перше ТМО Львова

Хірурги у Львові врятували руку 29-річного пацієнта Юрія, який отримав важку травму під час роботи на фрезерному верстаті. Операція тривала 2 години. Лікарям вдалося відновити фаланги пальців.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 1 травня.

Там кажуть, що Юрій родом із Ходорківців. 29-річний вчитель працює у двох місцевих школах, навчаючи дітей грі на на фортепіано, акордеоні, сопілці та гітарі. А також, акомпонує дітям під час танцювальних вистав.

Кілька місяців тому під час роботи з деревом на фрезерному верстаті, Юрій отримав важку травму. Його порвану рукавичку затягнула фреза.

«Чоловік не розгубився. Наклав собі тиснучу пов‘язку, аби зупинити кровотечу, і викликав швидку. Медики надали першу допомогу та повезли травмованого до Львова - у нашу Лікарню Святого Луки. Бо саме тут вже понад 30 років лікарі відділення хірургії кисті займаються подібними випадками», — йдеться в повідомленні.

Зі слів хірурга лікарні Романа Чепіля, найчастішою причиною серед звернень є саме виробнича травма. У такій ситуації важливо вчасно звернутись за допомогою.

Після прибуття лікарі взялися оперувати пацієнта. Провели складне реконструктивне втручання: «Пальці були пошкоджені на різних рівнях: переламані кістки, розірвані сухожилля, нерви та судини. 2 години кропіткої праці хірургів і крок за кроком їм вдається відновити фаланги».

За рекомендацією лікаря Юрій уже вдома розробляв руку. Виконував реабілітаційні вправи з дрібної моторики. А учні підтримували свого вчителя малюнками і з нетерпінням чекали на його повернення в музичний клас.

Через чотири місяці Юрій заграв для медиків, які його врятували, на акордеоні.

Ми вже розповідали, що львівські хірурги лікарні святого Пантелеймона сформували наново палець руки 24-річному чоловікові, а кістковий інплант взяли просто із ребра самого пацієнта.

А також про те, як у Львові виконали операцію із подовження кінцівки. У 19-річного пацієнта, Михайла, одна нога була на 5 сантиметрів коротшою за іншу. Діагноз називається синдромом короткої ноги. Попереду в юнака кількамісячна реабілітація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: