Армія РФ намагається взяти Бахмут під контроль до 9 травня, - Маляр

онон

Окупанти намагається взяти під контроль Бахмут до 9 травня.

Про це написала у телеграмі заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Ворог з усіх сил намагається взяти Бахмут під контроль до 9 травня. Задля виконання цього завдання вони стягують "вагнерівців" з інших напрямків і замінюють ними штурмові загони десантників, які зараз воюють на Бахмутському напрямку», - написала Маляр.

Водночас вона наголосила, що українські бійці не дають ворогу прорвати оборону.

Нагадаємо, «вагнерівці» опублікували відео, в якому висловити намір передати свої позиції підрозділам міноборони Росії. Найманці ж, які вижили в боях, перейдуть у тилові табори.

Зазначено, що вони хотіли захопити Бахмут до 9 травня. Однак, поскаржився Пригожин, бійцям нібито давали лише 10% необхідних боєприпасів. А з 1 травня майже повністю припинилися постачання.

Про Бахмут

Бахмут — це місто на сході України в Донецькій області. До війни тут проживало понад  70 000 осіб. Місто славилося  своїми соляними та гіпсовими шахтами. Вперше Бахмут був охоплений війною у 2014 році, коли підтримувані Росією сепаратисти почали натиск, щоб захопити Донецьк. Того року бойовики «ДНР» ненадовго захопили частину міста, перш ніж українські сили вигнали їх звідти. Згодом у 2016 році жителі змінили радянську назву Артемівськ на історичну назву міста – Бахмут. Ця назва датується 1571 роком, коли тут було козацьке поселення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: