16 поранених: як минула ніч у регіонах (зведення ОВА)

photo_5390934326377562530_y
Зруйнований російськими обстрілами будинок на Донеччині. Фото: Павло Кириленко/Telegram

У ніч проти 9 травня російсько-окупаційні війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Також загарбники атакували мирні населені пункти із різних видів озброєння. Є поранені.

ІА Дивись.info розповідає про ситуацію в регіонах із посиланням на дані обласних військових адміністрацій.

Дніпропетровщина

Уночі оборонці із повiтряного командування «Схiд» збили всi 8 ракет, якi ворог спрямував на область, розповів вранці 9 травня глава ОВА Сергій Лисак.

За його даними, уламки російської ракети впали на чотириповерхівку у Дніпрі. Поранена 32-річна жінка, вона у лікарні. У будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать.

По Нiкополю та Марганецькiй громадi росіяни били з важкої артилерії. Один приватний будинок знищено, ще 4  — пошкоджені. Побиті господарська споруда та лінії електропередач. Обійшлося без жертв та потерпілих.

Черкащина

Вдосвіта 9 травня росіяни атакували регіон двома крилатими ракетами. На місці падіння уламків сталася пожежа. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна в комунальному закладі. Обійшлося без жертв та потерпілих, повідомив очільник військової адміністрації регіону Ігор Табурець.

Херсонщина

За даними Херсонської ОВА, російські окупанти 46 разів обстріляли мирні населені пункти регіону. Випустили 320 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував один раз, випустивши по місту два снаряди. 

Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, а також у будівлі школи, амбулаторії, будинку-інтернату для людей похилого віку та приміщення сільської ради.

Минулої доби через російську агресію 14 людей отримали поранення, серед них 9-річна дитина.

Харківщина

Учора ввечері ворог завдав масованого ракетного удару по Харківському району області. «Прильоти» 6 ракет С-300 зафіксовані у районі Нового Коротича. Усі ракети вдарили у землю. Обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Ще 1 ракета С-300 влучила в районі Солоницівки Харківського району. Пошкодження зазнала транспортна інфраструктура, сталася пожежа в лісопосадці. У Цапівці одна з ракет С-300 пошкодила приватний житловий будинок. Це дані глави ОВА Олега Синєгубова на ранок 9 травня.

Протягом доби ворог з артилерії та мінометів обстрілював населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів. У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено приватний житловий будинок. У Фиголівці Куп'янського району пошкодження зазнали 2 приватні будинки.

Обійшлося без постраждалих.

Донеччина

Уночі 9 травня у Краматорську 2 російські ракети впали на території промислового підприємства. Минулося без жертв, розповів Павло Кириленко, очільник Донецької ОВА.

Додав, що на Донецькому напрямку 5 разів під обстріли потрапляла Курахівська громада: у Кураховому пошкоджено 14 приватних будинків, 7 багатоповерхівок, 2 адмінбудівлі та промислове підприємство.

Уночі також зафіксовано поодинокі обстріли Авдіївки, а також обстріли Мар'їнки та Максимільянівки.

Під обстрілами Часів Яр — пошкоджені будинки й нежитлові приміщення. На Лисичанському напрямку зруйновано будинок у Зарічному Лиманської громади.

За добу росіяни поранили 1 жителя Донеччини — у Бахмуті.

Інфографіка: Донецька ОВА

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, уточнив Кириленко.

Миколаївщина

За даними військової адміністрації регіону, 8 травня вдень росіяни обстріляли із артилерії Очаківську громаду. Цілились із акварії. Обійшлося без потерпілих та жертв.

У Миколаєві, Первомайському, Баштанському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно, додав очільник ОВА Віталій Кім.

Київщина

У столиці, в Голосіївському районі, на подвір'я приватного будинку впали уламки російської ракети. Загорання ліквідовали. Потерпілих та руйнувань немає, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України вранці 9 травня.

В Голосіївському районі в подвір’ї приватного будинку впали уламки ракети. Фото: МВС

Відомо також що у селі Мироцьке (Київщина) ракета Х-55СМ впала у подвірʼя приватного будинку, пошкодивши покрівлю. Постраждалих немає. Така ж ракета впала в Тарасівці.

Що передувало?

За даними Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби, 8 травня, російсько-окупаційні війська 30 разів вдарили по Україні ракетами, а 61 — з авіації. Під ударом опинилася цивільна інфраструктура. Є потерпілі.

А серед ночі 9 травня загарбники завдали чергового масованого удару по Україні. Українські сили протиповітряної оборони ліквідували 23 ворожі цілі, повідомили вранці у Повітряних силах ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: