У Польщі повернули історичну назву Калінінграду та області

Kaliningrad_05-2017_img10_aerial_view
Фото: вікіпедія

У Польщі російський Калінінград більше так не називатимуть. Те ж стосується й назви області, в якій місто розташоване. Цим територіям повернули польські назви.

Це рішення Комісії зі стандартизації географічних назв за межами Польщі, що діє при Головній геодезичній службі країни, передає Rzeczpospolita. 

Зміни набули чинності після оприлюднення документа у вівторок, 9 травня.

Експерти також встановили, що російська назва краю Калінінград є штучною і не пов'язаною «ні з містом, ні з областю».

«Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені Калініна, злочинця, співвідповідального, серед іншого, за ухвалення рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл), має в Польщі емоційний, негативний характер», — йдеться у заяві комісії.

Там зауважили, що географічні назви мають в тому ж числі і символічну функцію. А «нинішня російська назва міста є елементом російського символічного простору, нав'язаного також аудиторії за межами країни».

«Події, пов'язані з російським вторгненням в Україну, нав'язуванням так званого "русского мира", веденням рф інформаційної війни, змушують нас по-іншому поглянути на питання нав'язаних назв, які викликають великі суперечки і не зустрічають схвалення в Польщі», — додають там.

Читайте також: Повернення до етнічних берегів: чому росія — це московія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: