Українці, яких окупанти «евакуювали» зі Запорізької області, повертаються назад

okupant
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Російським військовим не вдається «евакуювати» населення з прифронтових територій на Запоріжжі, оскільки люди повертаються додому.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він розповів, що плани окупантів щодо «евакуації» провалюються. Протягом тижня російські  загарбники намагалися вивезти цивільних з понад 18-ти населених пунктів.

За його словами, навіть ті, люди, які виїхали з прифронтових територій, повертаються назад.  

«Більшість мешканців взагалі не ведуться на пропаганду росіян – залишаються вдома і чекають на ЗСУ», – зазначив Іван Федоров.

Крім того, мер Мелітополя розповів, яким чином відбувається «евакуація»:

  • Окупанти обіцяють людям  курорт на узбережжі Азовського моря, проте розміщують в нестерпних умовах або взагалі везуть евакуйованих в палатки на росію.
  • Винагороду 10 тисяч рублів дають лише за російським паспортом.
  • Під час «евакуації» росіяни грабують магазини, будинки та лікарні.

«Евакуація» українського населення окупантами: що відомо

У понеділок, 7 травня, у Генштабі повідомили, що окупанти проводять евакуацію місцевих жителів, які мають російські паспорти, з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області

У вівторок, 8 травня, російсько-окупаційні війська розпочали вивозити із Кам'янки-Дністровської, що в Запорізькій області, дітей дошкільного та шкільного віку разом з батьками, а також освітян та інших працівників бюджетної сфери.

У середу, 10 травня, стало відомо, що з міста-супутника Запорізької атомної електростанції російські війська планують «евакуювати» 3 тисячі 100 осіб.

У четвер, 11 травня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що російські військові грабують тимчасово окуповані території, на яких проводять «евакуацію»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: