Пекін анонсував візит спецпредставника Китаю в Україну

гррр

Спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей із 15 травня відвідає Україну, Росію, Польщу, Францію та Німеччину. Мета візитів – пошук шляхів завершення війни.

Про це повідомили в МЗС Китаю, передає видання hk01.com.

Лі Хуей планує спілкування з усіма сторонами щодо врегулювання української кризи. У Китаї вважають, що візит сприятиме мирним переговорам.

ЗМІ нагадало, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 26 квітня лідер Китаю заявив, що відправить спеціального представника уряду КНР у справах Євразії з візитом в Україну та інші країни.

7 квітня речниця МЗС Китаю Мао Нін під час регулярного брифінгу висловилася, що у питанні російсько-української війни Китай працює для переговорів про мир.

Перед тим, 6 квітня, у Китаї відбулись офіційні перемовини лідера КНР Сі Цзіньпіна із французьким колегою Еммануелем Макроном. Говорили, зокрема, про ядерний шантаж росії у війні проти України.

Нагадаємо, 23 березня цього року лідер Китаю прибув до Москви. Він заявив, що спільно з Путіним планує «стояти на варті світопорядку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: