Макрон попросив лідера КНР натиснути на москву щодо планів розміщення «ядерки» у білорусі

13ab78a-makron-705
Макрон під час візиту до України. Фото: ОПУ

У Китаї відбулись офіційні перемовини лідера КНР Сі Цзіньпіна із французьким колегою Еммануелем Макроном. Говорили, зокрема, про ядерний шантаж росії у війні проти України.

Про це заявив Макрон після переговорів у Пекіні, цитує його SkyNews у четвер, 6 квітня.

Так, під час зустрічі, яка тривала півтори години, глава КНР погодився, що що використання ядерної зброї має бути виключеним під час розв’язаної росією повномасштабної війни проти України.

Макрон розповів, що Сі Цзіньпін заявив, що хоче «якнайшвидшого відновлення мирних переговорів» і закликає міжнародне співтовариство не допустити «ескалації кризи».

Окрім цього, лідер Франції попросив колегу натиснути на москву щодо дотримання міжнародних правил про нерозповсюдження ядерної зброї, після того, як російський диктатор володимир путін сказав, що розмістить її в білорусі.

Напередодні, 5 квітня, глава Франції розпочав візит до КНР, який триватиме три дні. Зі слів Макрона, діалог з Китаєм щодо війни в Україні є вирішальним і що Пекін може відігравати важливу роль у мирних зусиллях завдяки своїм тісним відносинам із московою.

Лідер Франції зазначив, що головною темою його зустрічі із очільником Китаю Сі Цзіньпіном буде наближення миру в Україні. І, на його думку, КНР має відіграти важливу роль у розбудову миру.

Що передувало?

москва і мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, заявив напередодні російський диктатор володимир путін. І додав, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань ДСНО. А в Інституті вивчення війни (ISW) ввважають, що, ймовіріно, путін намагався розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до вторгнення в Україну в лютому 2022 року і, ймовірно, обрав цей момент для цього, щоб забезпечити негайну інформаційну операцію, яку він зараз проводить.

Ядерний шантаж рф

У грудні 2022 року російський диктатор володимир путін зробив заяву про те, що загроза ядерної війни «наростає».

російський диктатор не хоче ризикувати своїм статусом, тому ймовірність того, що він піде на ядерну ескалацію чи війну із НАТО, є дуже низькою, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 5 лютого.

А напередодні, 5 квітня, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що авіація білорусі отримала можливість завдавати ударів ядерною зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: