Львівські лікарі відновили ногу військовому, який був поранений під Бахмутом

Український військовий та львівські лікарі
Український військовий та львівські лікарі. Фото: ЛМР

У Львові хірурги лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова прооперували українського військового і змогли відновити функціональність пошкодженої кінцівки.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що 35-річний захисник перестав відчувати ліву ногу після поранення під Бахмутом. Тоді осколок зачепив нерв на кінцівці.

Історія українського захисника

У Львівській міській раді зазначили, що Віталій Кирилов проживав в Одесі. Він має фах – інженер-програміст.

Віталій Кирилов добровільно пішов до війська ще З березня 2022 року.  А 18 березня 2023 року потрапив під мінометний обстріл.

За словами захисника, усе швидко відбулося. Коли військові почали відходити  минула секунда –  і він вже лежав на землі та не відчував ноги.

Як повідомили у пресслужбі, першу невідкладну допомогу Віталію надали в прифронтовій лікарні. Потім – у Дніпрі, і вже звідти його доправили до Львова, а саме – до Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Вже в львівській лікарні команда хірургів та травматологів встановили діагноз захиснику. А саме –  відкритий вогнепальний багатоуламковий перелом обох кісток гомілки з ушкодженням малогомілкового нерва.

У такому разі відновити функцію ноги можливо лише хірургічним шляхом. Тому львівські хірурги повели операцію, яка складалася з двох етапів.

Під час першого лікарі знайшли та видалили осколок, провели ушивання малогомілкового нерва з обертанням сублімованим (сухим) свинячим перикардом.

А під час другого – виконали хірургічне лікування переломів, що полягає у з’єднанні кісток та фіксації кінцівки механічними конструкціями та імплантами.

Операція минула успішно. Тепер військовий має проходити тривалу реабілітацію.

Довідка 

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. У центрі діє реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування.

Читайте також У Львові відкривають майстерню, що дасть змогу встановлювати сотню протезів кожного місяця

Тут пацієнтам не лише встановлюють протези, але їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські фахівці встановили протез ноги 28-річному Євгенові Швабі. Він отримав поранення у Луганській області, де служив метником десантно-штурмової бригади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: