Систему Patriot в Україні, пошкоджену через атаку рф, вже полагодили, — Пентагон

photo_5332695613520857569_y-1 (1)
Фото: Олексій Резников

Систему Patriot в Україні, яка була пошкоджена російським обстрілом, вже полагодили, нині вона знову у робочому стані.

Про це заявила представниця Міністерства оборони США на брифінгу, цитує журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш у четвер, 18 травня.

«В Пентагоні заявили, що одну систему Patriot в Україні було пошкоджено, але тепер її полагодили і вона повністю в робочому стані», — передає журналіст.

Що передувало?

В Міноборони рф заявили, що нібито «високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США». Тоді речник Повітряних Сил Юрій Ігнат сказав, що ПС ЗСУ не коментуватимуть інформацію російської сторони про нібито ураження зенітно-ракетного комплексу Patriot під час нічної атаки на Київ. 

Згодом CNN повідомило, що нібито існує ймовірність того, що під час ракетної атаки по Києву та його околицях росіянам вдалося пошкодити ЗРК Patriot, але не знищити. Натомість координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Вашингтон наразі не може підтвердити інформацію про пошкодження ЗРК Patriot. 

Попри те, що у Повітряних силах не збирались коментувати заяви російського Міноборони про нібито «знищення» ЗРК Patriot ракетою «Кинджал» в Києві, українців все ж вирішили заспокоїти - Patriot знищити одним ударом ракети «Кинджал» неможливо.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot, який постраждав під час ракетного обстрілу рф, має незначні пошкодження, система продовжує функціонувати, а відтак не потребує ремонту, заявляли у Пентагоні 17 травня.

Атака на Київ 16 травня

У ніч проти 16 травня стався восьмий повітряний напад на Київ із початку травня. Цього разу російсько-окупаційні війська здійснили комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням безпілотників, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. За попередньою інформацією, переважну більшість ворожих цілей у повітряному просторі Києва Сили оборони виявили та знищили. 

Як повідомив міський голова Віталій Кличко, у Шевченківському районі на територію зоопарку впали уламки ракети. У Соломʼянському районі троє потерпілих. 

Довідка

Комплекси Patriot розроблені компанією Raytheon. Вони вперше були розгорнуті армією США в середині 1980-х. Patriot модернізується та перебуває на озброєнні понад 10 країн, зокрема США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії. Його роль – захищати від повітряних та ракетних загроз у складі інтегрованої системи ППО. Залежно від модифікації цей комплекс ППО здатний прикривати радіус 100 км, а балістичні ракети – збивати в зоні 15-20 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: