Зеленський з Японії: «Сьогодні мир стане ближчим»

285284_main
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 20 травня, прибув в Японію. Він візьме участь у саміті країн G7

 Про це Володимир Зеленський написав у Telegram.

"Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим", - зазначив президент.

Нагадаємо, на саміті лідерів «Великої сімки» в Хіросімі (Японія) Президент України Володимир Зеленський зустрінеться із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

У п'ятницю, 19 травня, лідери «Великої сімки» на саміті в японській Хіросімі ухвалили спільну заяву щодо війни в Україні. G7 пообіцяла продовжувати надавати Україні оборонну допомогу, засудила дії росії та її ядерний шантаж, а також пообіцяла працювати над відстеженням російських алмазів, щоб надалі запровадити обмеження експорту.

2023 року головування у G7 перейшло до Японії. Саміт стартував 19 травня й продовжуватиметься до 21 травня.

Крім лідерів країн «Групи семи» (куди входять Франція, США, Канада, Британія, Німеччина, Японія та Італія), на захід запрошено глав Бразилії, Австралії, В'єтнаму, Індії, Індонезії, Островів Кука, Союзу Коморських Островів та Південної Кореї. На зустріч G7 мають також приїхати голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн, голова Євросоюзу Шарль Мішель та генсек ООН Антоніу Гутерріш. Саміт 2023 року став першим для прем'єр-міністра Італії Джорджі Мелоні та глави уряду Британії Ріші Сунака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: