На Львівщину прибули ще два евакуаційні потяги із Запоріжжя

photo_2023-05-21_07-56-09
Фото: Телеграм Козицького

Із зони бойових дій евакуаційними потягами у Львівську область доправили 67 людей

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

Серед них матері з дітьми, люди старшого віку. Семеро – з інвалідністю. Усі люди, які прибули, перебувають у складному психологічному стані. 

Евакуйованих зустріли волонтери медико-психологічної допомоги, відвезли їх на отримання грошової і гуманітарної допомоги й розповіли про варіанти подальших дій. Частину людей скерували на поселення у прихистки у Львівській області. Інші вирішили поїхати за кордон. 

Максим Козицький зазначив, що від початку травня у Львівську область евакуювали понад 2 тисячі 500 людей. 

«Для тих, хто їде евакуаційним потягом вперше, проїзд безкоштовний. Часто трапляються випадки, коли вимушені переселенці їдуть додому зі Львівщини, але повертаються назад через небезпечну та складну ситуацію. Евакуаційні потяги щодня прибувають на Львівщину від 24 лютого 2022 року, кілька разів на тиждень людей доправляють евакуаційні автобуси. На Головному залізничному вокзалі Львова їх цілодобово зустрічають, допомагають зійти з потяга, надають психологічну й медичну допомогу, стабілізують стан, забезпечують інформацією волонтери медико-психологічної допомоги. Ця служба працює з ініціативи Львівської ОВА та наших партнерів», – розповів він. 

Серед волонтерів – досвідчені лікарі, студенти-медики та люди з числа вимушених переселенців, які прибули у нашу область раніше. Волонтери працюють позмінно, щоб допомогти усім людям, які вимушені тікати від війни. Робота цієї волонтерської служби – частина Медико-психосоціальної послуги, яку втілюють на Львівщині. 

Читайте також: «Евакуація» з окупованих територій Півдня: у воєнній розвідці пояснили, навіщо це росіянам

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: