Зеленський зустрівся з Байденом: США нададуть Україні новий пакет військової допомоги

photo_2023-05-21_09-58-04
Фото: Телеграм Зеленського

ЗСУ отримають додаткову безпекову підтримку на суму 375 мільйонів доларів. Про це стало відомо після зустрічі Джо Байдена і Володимира Зеленського на саміті G7

Про зустріч Володимира Зеленського на полях саміту G7 у Хіросімі з президентом США Джо Байденом повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена на G7. Маємо новий пакет військової допомоги для України", - зазначив він.

До нового пакету військової допомоги на 375 мільйонів доларів увішли:

  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • артилерійські снаряди;
  • протитанкові керовані ракети TOW;
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • мостові системи;
  • броньовані медичні машини;
  • вантажівки та причепи для перевезення важкої техніки;
  • тепловізійні системи;
  • запчастини та інше польове обладнання.

Про те, що президент США Джо Байден оголосив про новий пакет безпекової допомоги Україні під час зустрічі з Володимиром Зеленським в Японії, пише також CNN, передає 24 канал.

"Вся G7 підтримує "Україну", – заявив Джо Байден, оголошуючи новий пакет допомоги.

Зазначають, що це перша зустрічі лідерів віч-на-віч після візиту Байдена в Київ у лютому.

У ході зустрічі американський лідер також наголосив, що "Сполучені Штати продовжують робити все можливе, щоб зміцнити здатність України захищатися".

За словами Байдена, новий пакет допомоги у сфері безпеки, який раніше заявив високопоставлений чиновник адміністрації США, становитиме 375 мільйонів доларів, включатиме боєприпаси, артилерію та транспортні засоби.

Те, чого ви досягли, є питання всього світу, і ми в захваті від того, чого ви досягли наразі. Разом із усією G7 ми за Україну, і я обіцяю, що ми нікуди не підемо, - сказав Байден.

Байден розповів, як чув сирени повітряної тривоги під час свого візиту до Києва на початку цього року.

"Ми продовжували йти. Вам байдужі сирени. Мені байдужі сирени", – сказав Байден.

Нагадаємо, у межах робочого візиту до Японії для участі в саміті країн «Групи семи» Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцом.

Раніше, Президент України провів переговори з британським прем'єром Ріші Сунаком, очільницею уряду Італії Джорджією Мелоні та Прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Цього ж для лідери G7 узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії – за день до його завершення, де підтвердили непохитну підтримку України "стільки, скільки буде потрібно для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: