Зеленський провів перші зустрічі в Японії

309ed6668ac1b65db4c52cc8408e73de_1684575722_extra_large
Фото: ОП

Володимир Зеленський зустрівся з прем'єрамом Британії Ріші Сунаком, главою уряду Італії Джорджею Мелоні та Прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді на полях саміту країн Великої сімки, який проходить в Хіросімі

Про це повідомляє Офіс президента.

У межах робочого візиту до Японії для участі в саміті країн «Групи семи» Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Глава держави подякував Прем’єр-міністру Великої Британії за лідерство Сполученого Королівства у міжнародній коаліції винищувачів.

Сторони обговорили подальшу реалізацію домовленостей, досягнутих у межах візиту Президента України до Великої Британії, який відбувся 14 травня.

Володимир Зеленський і Ріші Сунак обмінялися думками щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною та Великою Британією і скоординували позиції напередодні участі Глави Української держави в саміті «Групи семи».

Фото: ОП

Також, Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Італійської Республіки Джорджею Мелоні, повідомляє Офіс президента.

Сторони відзначили важливість продовження діалогу між Україною та Італією щодо вагомих питань двосторонніх відносин.

Володимир Зеленський і Джорджа Мелоні також обговорили перші результати візиту Президента України до Італії, який відбувся 13 травня.

Під час зустрічі йшлося про оборонну та політичну підтримку нашої країни з боку Італійської Республіки.

Президент України наголосив на необхідності вдосконалення спроможності протиповітряної оборони, включно з підготовкою наших пілотів.

Лідери скоординували позиції напередодні участі Володимира Зеленського в саміті держав «Групи семи».

Фото: ОП

Крім того, Президент України провів зустріч із Прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді, інформує Офіс президента.

Президент подякував Індії за підтримку територіальної цілісності й суверенітету нашої держави, зокрема на майданчиках міжнародних організацій.

Глава держави також висловив Індії подяку за надання гуманітарної допомоги Україні.

«Війна принесла багато криз і страждань. Депортовані діти, заміновані території, знищені міста, зруйновані долі», – сказав Володимир Зеленський. 

Президент розповів про потреби України в гуманітарному розмінуванні та мобільних шпиталях.

Глава держави детально поінформував Нарендру Моді про українську формулу миру й запросив Індію приєднатися до реалізації ініціативи.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Індії подякував за допомогу, надану індійським студентам під час евакуації з України у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

Нагадаємо, у суботу 20 травня Президент України Володимир Зеленський прибув в Японію. Він візьме участь у саміті країн G7.

На саміті в Хіросімі Володимир Зеленський зустрінеться із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

У п'ятницю, 19 травня, лідери «Великої сімки» на саміті в японській Хіросімі ухвалили спільну заяву щодо війни в Україні. G7 пообіцяла продовжувати надавати Україні оборонну допомогу, засудила дії росії та її ядерний шантаж, а також пообіцяла працювати над відстеженням російських алмазів, щоб надалі запровадити обмеження експорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: