Більшість мешканців Бєлгородської області, де триває операція, виїхали, — губернатор

image-66
Бєлгород / Фото: ukranews.com

З міста Грайворон і прикордонних сіл Грайворонського округу, де російські добровольці проводять операцію, виїхали більшість жителів.

Про це повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков, цитує видання «РИА Новости» у понеділок, 22 травня.

За його словами, ввечері понеділка представники влади вже закінчували обхід будинків прикордонних сіл і самого Грайворона. Хто не має можливості евакуюватися, тому влада допомагає виїхати на своєму транспорті, а решта робить це на особистому транспорті, додав Гладков.

Що відбувається Бєлгороді

У прикордонній Бєлгородській області росії сьогодні, 22 травня, відбуваються дивні події. Зранку в регіоні чути вибухи та оголошено повітряну тривогу. Місцевий губернатор В'ячеслав Гладков заявив, що у Грайворонському окрузі «працювала ППО по українських ракетах».

«Русский добровольческий корпус» і легіон «Свобода росії» заявили про звільнення населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області. Вони додали, що зайшли в російський Грайворон і закликали жителів прикордонних російських регіонів залишатись вдома і «не чинити опір».

Зокрема, вони опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область).

Після того ситуація прокоментували в ГУР. Там підтвердили, що російські добровольці проводять операцію в Бєлгородській області російської федерації

Тим часом російському диктаторові володимирові путіну вже доповіли про цю ситуацію. За словами речника дмитра пєскова, нині ведеться робота з видавлювання «українських диверсантів» з території росії та знищення. На його думку, ця «диверсія» України є відвертання уваги Росії від Бахмутського напрямку, щоб мінімізувати політичний ефект від начебто «втрати» Бахмута.

Увечері 22 травня губернатор області В'ячеслав Гладков заявив, що в регіоні оголосили режим контртерористичної операції.

За даними воєнної розвідки України, у Бєлгородській області на росії почалася евакуація на об'єкті Бєлгород-22, де росіяни зберігають боєзапаси для ядерного озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: