26 бойових зіткнень: у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті

348842141_745576020585857_4163187415940331511_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують головні зусилля на п'яти напрямках. За добу відбулося 26 бойових зіткнень.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 середи, 24 травня.

Там додають, що в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Ідеться про такі напрямки:

  • Куп'янський. Тут росіяни безуспішно наступали в районі Масютівки. Завдали авіаційних ударів біля Кислівки та Котлярівки. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Кам’янка, Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Мала Шапківка, Кіндрашівка, Куп'янськ, Табаївка і Берестове Харківської області та Стельмахівка — Луганської.
  • Лиманський. Окупанти наступали у напрямку Білогорівки, успіху не мали. Тут росіяни завдали авіаудару. Артилерійських обстрілів ворога зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, і Спірне на Донеччині.
  • Бахмутський. Росіяни безуспішно наступали у напрямку Хромового. Завдали авіаударів в районах Бахмута, Іванівського, Білої Гори, Озарянівки та Торецька. Від ворожих обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південе та Нью-Йорк Донецької області.
  • Авдіївський. Окупанти безуспішно наступали у напрямку Первомайського. Завдали авіаційних ударів в районах Новокалинового та Авдіївки. Під вогонь окупантів потрапили Керамік, Очеретине, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Нетайлове, Карлівка та Невельське Донецької області.
  • Мар'їнський. Сили оборони відбили численні атаки росіян у районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали також Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Курахове та Побєда Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

У Генштабі повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

А на Сіверському та Слобожанському росіяни атакували мирні населені пункти. Йдеться про ворожий авіаудар поблизу Довжанки, а також мінометні та артилерійські обстріли Хрінівки, Єліного та Грем'яча на Чернігівщині.

У Сумській області ворог атакував Гукове, Вовківку, Бунякине, Стукалівку, Волфине, Новомиколаївку, Рясне та Велику Писарівку.

На Харківщині під ворожим вогнем опинились Стогнії, Уди, Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Липці, Нескучне, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Бударки та Землянки

Тим часом на Шахтарському напрямкові росіяни із авіації атакували район Пречистівки, а також обстріляв Парасковіївку, Новомихайлівку, Вугледар, Богоявленку, Золоту Ниву та Велику Новосілку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Зафіксовано ворожі авіаудари по населених пунктах Гуляйполе, Мала Токмачка та Степове Запорізької області, а також обстріли Времівки, Бурлацького, Новосілки, Зеленого Поля Донецької області; Ольгівського, Гуляйполя, Залізничного, Білогір'я, Малої Токмачки, Малих Щербаків та Кам’янського Запорізької області. Також під вогонь артилерії ворога потрапили Золота Балка, Веселе, Козацьке, Львове, Антонівка, Кізомис, Станіслав Херсонської області та Херсон.

Тим часом там вранці повідомили, що українська авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, з них тричі — по зенітно-ракетних комплексах.

Також ЗСУ ліквідували чотири дрони-камікадзе окупантів типу «Shahed» та один розвідувальний дрон типу «Zala».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: