РФ виділила більше мільйона рублів на депортацію дітей з Луганщини, — Центр нацспротиву

168958-1_large
ілюстративне фото

Російсько-окупаційні війська запланували нові «медичні огляди» для дітей з тимчасово окупованих територій Луганської області. Так вони хочуть підготувати неповнолітніх до вивезення на росію.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву 23 травня.

Там пояснюють, що так звані «медичні огляди» на тимчасово окупованих територіях є лише фікцією, яку росіяни використовують як привід для подальшого вивезення дітей до рф. Жодних медичних оглядів реально не проводиться, але дітям ставлять вигадані діагнози та використовують це, щоб вивезти їх «на лікування» у медичних закладах рф.

Така процедура є складовою державної політики рф, спрямованої на геноцид українців, пояснюють у Центрі нацспротиву.

Додають, що кремль виділив більше 1,4 млн рублів на проведення «профілактичних медичних оглядів» 2023 року. Керує даним процесом уповноважена з прав дітей на росії марія львова-бєлова.

У грудні торік у Луганській обласній військовій адміністрації розповідали, що росіяни масово вивозять дітей із Луганської області в Чечню для «патріотичного виховання».

За даними українських прокурорів, відомо про щонайменше 19 тисяч 393 дитини, яких незаконно вивезли росіяни після початку повномасштабного вторгнення в Україну. З 24 лютого торік вдалось повернути лише 364 неповнолітніх.

Читайте також: Геноцид, або Навіщо росії українські діти

Що передувало?

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт володимира путіна. Його звинуватили в незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців в росію. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: