Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд оголосив вирок у справі

суд
фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 25 травня, Переяслав-Хмельницький міський районний суд визнав винним у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова поліцейського Івана Приходька та Володимира Петровця.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Як зазначили у відомстві, Поліцейського засудили до 4 років позбавлення волі з урахуванням терміну перебування під вартою. Нагадаємо, що він вже відсидів в слідчому ізоляторі 3,5 роки.

За словами бюро розслідувань, іншому підозрюваному у справі Володимиру Петровцю суд призначив 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Крім того, ще двох пов’язаних у справі людей, а саме – Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, суд виправдав.  Зазначимо, що вони на момент скоєння злочину був неповнолітнім. Їм загрожувало до 6 років за ґратами.

До того ж згідно з рішенням суду з Приходька буде стягнуто понад 135 тисяч гривень на користь держави. Він також повинен виплатити батькам загиблого хлопчика 800 тисяч гривень моральної шкоди.

Справа вбивства Кирила Тлявова: що відомо

1 червня 2019 року в ДБР повідомили, що слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького відділку поліції в Київській області 5-річному хлопчику.

Згідно з першопочатковими показами, хлопчик послизнувся, впав і вдарився головою об асфальт. Але під час операції медики виявили проникаюче кульове поранення. Свідком трагедії був старший брат Кирила Денис. Він бачив, як закривавлений хлопчик впав на землю. Тим часом двоє поліцейських знаходилися поруч.

Кирила прооперували у лікарні Переяслава-Хмельницького, а потім доправили до Києва, де дитина, так і не отямившись, померла 3 червня 2019 року.

Підозрювані у вбивстві Кирила двоє патрульних — Володимир Петровець та Іван Приходько. Вони начебто після останнього дзвоника своїх дітей вирішили продовжити святкування. Добре хильнувши, влаштували стрілянину по порожніх пляшках, саме там, де гуляв маленький Кирило, і сліпа куля поцілила у голову дитині. На місці «розваг» слідчі виявили пляшки, склянки та гільзи від пістолета «Флобер».

Кримінальне провадження розпочали за статтею 128 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження), але 3 червня було додано ще ч.4 ст.296 КК України, а саме хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень. А вже 4 червня дії співробітників поліції перекваліфікували на умисне вбивство, що викликало невдоволення адвокатів потерпілих, оскільки ця кваліфікація під час розгляду у суді може просто розвалити справу.

4 червня 2019 року Голосіївський суд Києва арештував на 2 місяці без можливості внесення застави Івана Приходька, який є одним з підозрюваних у вбивстві п'ятирічного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому. Прокурори стверджують, що саме Приходько здійснив постріл, який і став причиною загибелі дитини. Такий же запобіжний захід суд обрав і іншому підозрюваному Володимиру Петровцю.

5 листопада 2019 року було повідомлено остаточні підозри учасникам трагічної події. Зокрема повідомлено про підозру у вбивстві Кирила Тлявова, вчиненому через необережність.

У грудні 2019 року в Державному бюро розслідувань повідомили, що слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом хуліганських дій групи осіб, внаслідок яких помер малолітній Кирило Тлявов.

Згодом 23 грудня в прокуратурі Київської області, розповіли, що справа дійшла до суду.

У травні 2020 року двоє підозрюваних у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова експоліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошея вийшли з СІЗО під заставу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: