У Мозамбіку відкриють посольство України, - Кулеба

567

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший в історії двосторонніх відносин візит до Мозамбіку. Там він зустрівся з президентом країни.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МЗС.

Дмитро Кулеба розповів, що до Мозамбіку має три основні завдання. Перше: закласти політичний фундамент для розвитку взаємовигідних відносин наших країн. Друге: обговорити втілення Формули миру Президента Володимира Зеленського. Третє: напрацювати перспективні напрями економічної співпраці.

Очільник МЗС України Міністр отримав офіційну згоду на відкриття українського посольства в Мапуту.

За його словами, Мозамбік є особливою країною, яка нині обіймає місце непостійного члена Ради Безпеки ООН у 2023-2024 роках — приєднатися до втілення української «формули миру», що має стати суттєвим внеском в захист принципів та цілей Статуту ООН.

Нагадаємо, 25 травня Дмитро Кулеба сповістив, що в РФ дуже уважно стежать за його поїздками країнами Африки, і глава МЗС РФ Сергій Лавров відразу ж намагається спілкуватися з тими людьми, з якими говорив український міністр. На його думку, Лавров «за його слідами» одразу намагається говорити з тими людьми, з якими говорив український міністр, і готує свої візити в Африку.

Турне Кулеби Африкою

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 травня з робочим візитом вирушив до Марокко. Він виділив три основні цілі поїздки:

  • залучити якомога більше африканських країн до втілення Формули миру;
  • заручитися підтримкою безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи та програми Президента «Зерно з України»;
  • створити нові можливості для українського бізнесу.

Нагадаємо, делегація лідерів африканських країн, ймовірно, проведе перемовини з Києвом та Москвою в червні. Свою місію вони називають миротворчою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: