Як розвиватиметься банківська система в Україні, — прогноз експерта

Замотаєв

У наступні місяці більшість комерційних банків в Україні продовжать удосконалювати дистанційні канали продажу банківських продуктів, які відмінно зарекомендували себе впродовж 2020-2021 років, коли діяли ковідні обмеження та з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це ІА Дивись.info розповів Дмитро Замотаєв, директор департаменту роздрібного бізнесу ГЛОБУС БАНКУ.

«Наразі все більше і більше продуктів переводиться в онлайн і для клієнтів вже стало нормою не лише дистанційний вибір банку, а й відкриття будь-яких рахунків, розміщення депозиту тощо. А на прикладі державної програми доступної іпотеки «єОселя» стало зрозуміло, що навіть найбільш складні банківські продукти можна перевести в онлайн і ці напрацювання мають найближчим часом з’явитися в персональних банківських застосунках», — пояснив він.

Крім того, вагомими напрямками розвитку комерційних банків стануть: 

  • максимальна «автономність» мережі відділень - вдосконалення систем безперебійної роботи в умовах можливих проблем з енергопостачанням восени та взимку,
  • посилення систем кіберзахисту від можливих ворожих хакерських атак,
  • вдосконалення безпекових клієнтських систем тощо.

«Банківська система вже готується до осінньо-зимового періоду. Насамперед це стосується ефективних умов роботи відділень на випадок блекаутів:  створення “кризових протоколів” з переліком необхідних заходів для максимального захисту клієнтів, забезпечення відділень автономними системами живлення, опалення тощо», — каже експерт.

Додає, що на вересень-жовтень комбанки вже планують тестування власних безперебійних систем з максимальним врахуванням досвіду минулої воєнної зими.

Раніше Дмитро Замотаєв розповів про ситуацію на ринку банківських депозитів в Україні. Читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: