Путін підписав «закон», що дозволяє депортувати українців з окупованих територій та проводити там «вибори»

путін

Президент рф владімір путін вніс зміни до «закону» щодо військового стану. Це дозволяє окупантам офіційно «проводити вибори» на тимчасово окупованих територіях України та депортувати звідтам людей.

Про це повідомили російські ЗМІ, зокрема видання Медуза.

У так званому «законі» прописали можливість «примусового і контрольованого переміщення громадян з території, де введено воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не запроваджено».

Крім того, в «законі» зазначили пункт щодо можливості проведення «референдумів» та «виборів». Зокрема йде мова про обрання представників до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Також в «законі» підкреслено, що проводити вибори можна буде як на всій території, де введено воєнний стан, так і тільки на її частині. Зазначимо, в документ вказано, що під час «голосування» можна буде використовувати не тільки паспорт, але й інші документи.

Нагадаємо, що 25 травня росія та білорусь домовилися про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі. Відповідний документ підписали міністри оборони двох країн.

Читайте також Українські діти, які постраждали через агресію рф: проблема депортації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: