В Україні можуть залучити штучний інтелект до розмінування посівних площ

розмінування
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Міністерстві аграрної політики та продовольства планують використовувати штучний інтелект для швидкого розпізнавання потенційно небезпечних територій і розмінування посівних площ.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Зокрема заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик розповів про плани у сфері гуманітарного розмінування.

За його словами, нині обрано пріоритетні ділянки сільгоспземель, на яких проводяться відповідні роботи з обстеження та очищення.

«Україна потребує спеціалізованої техніки для прискорення очищення територій, йдеться про високоякісні сучасні технології, зокрема використання штучного інтелекту для швидкого розпізнавання потенційно небезпечних територій. Чи не найбільше цю потребу відчувають малі агровиробники, які на сьогодні не мають ресурсів для проведення розмінування сільгоспземель самостійно», − зауважив Башлик.

Він також зазначив, що такий процес вимагає сильної координації та фінансової підтримки з боку міжнародних донорів і національних урядів. Тож Україна розраховує на всебічну підтримку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Підкреслимо, що відповідні проєкти вдалося обговорити в ході зустрічі з головою офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) в Україні П’єром Вотьє, уповноваженим представником і директором Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) в Україні Метью Голлінгвортом та координатором з протимінної діяльності Представництва ООН в Україні Полом Хеслопом.

Читайте також:

Двоє людей підірвались на міні на Чернігівщині 

На Харківщині на міні підірвався трактор, є загиблі

МВС підрахували скільки часу піде на розмінування сільськогосподарських угідь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: