«Затишшя лише тимчасове», — ЗСУ про ситуацію в Бахмуті

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

На Бахмутському напрямкові змінили формат операції, тому поки там спостерігається тимчасове затишшя.

Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у коментарі «Українській правді» у четвер, першого червня.

З його слів, ситуація на Бахмутському напрямку змінилася. Там спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій окупантів при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів.

«На перший погляд здається, що ворог відмовився від продовження наступальних дій на цьому напрямку, але це враження не відповідає дійсності. Тимчасово відбулася зміна формату операції, що повʼязане з виведенням підрозділів "Вагнера" та заміною їх на армійські та десантні частини. Тому нинішня ситуація може справляти враження затишшя. Але, нажаль, це лише тимчасове затишшя», — сказав генерал.

Додав, що росія прагне перехопити ініціативу, щоб не допустити українських контрнаступальних дій та самій перейти у наступ. 

Збройні сили України протягом минулих днів призупинили просування на флангах на Бахмутському напрямку, оскільки там виконувались інші важливі задачі.

«Командуванням нашого угруповання вживаються відповідні заходи, які спрямовані на відновлення боєздатності наших частин та зриву ворожих намірів (не допустити українських контрнаступальних дій та самим перейти в наступ - ред.)», — сказав Сирський.

Що ще відомо?

За останньою інформацією заступниці міністра оборони України Ганни Маляр 31 травня, під контролем Сил оборони залишаються околиці Бахмута в південно-західній частині. Українські захисники контролюють вхід до самого міста.

Вона розповіла, що наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена, але окупанти збільшили кількість артилерійських обстрілів — їхня кількість співмірна з часами найважчих боїв за Бахмут.

За словами Маляр, українські військові всіляко заважають окупантам займатися перегрупуванням і заміною «вагнерівців» на регулярні війська.

Українські військові призупинили просування на флангах, але виконують інші військові задачі, які ми не можна оголошувати.

«Це задачі, спрямовані на підвищення боєздатності наших військ. Обидві сторони готуються та посилюються до подальших дій. Боротьба за цей напрямок триває», — додала Маляр. 

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 1 червня, На Бахмутському напрямку учора росіяни безуспішно наступали у напрямках Оріхово-Василівки та Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: