Де наступають росіяни, — зведення Генштабу

274733515_262892476023838_5252638565833603891_n
війна

Російсько-окупаційні війська зосереджують зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Цієї доби заграбники 15 разів атакували Сили оборони України, але їх відбили.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, другого червня.

Яка ситуація на фронті?

  • На Куп’янському напрямку росіяни безуспішно наступали поблизу Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів окупантів зазнали Тополі, Дворічанське, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Кутьківка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти безуспішно наступали в районі Макіївки Луганської області та Спірного - Донецької. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни вдарили із авіації в районах Біла Гора та Часів Яр Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку окупанти не наступали, але атакували із авіації в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка.
  • На Мар’їнському напрямку окупанти наступали в районі Мар’їнки, проте українські захисники відбили усі 8 атак ворога. Орієнтовні втрати ворога склали до 10 осіб загиблими та близько 20 - пораненими. До того ж було знищено 2 одиниці ворожої автомобільної техніки. Водночас росіяни продовжують знищувати українські міста і села, завдали авіаційного удару по Мар’їнці, здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському напрямку росіяни обстріляли Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Утім вдарили із авіації в районах Ольгівського та Новоданилівки Запорізької області, а також Козацького та Одрадокам’янки Херсонської області. Здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Времівка Донецької області; Малинівки, Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Білогір’я, Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області, а також Херсона.

Яка ситуація на прикордонні?

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках не зафіксували змін в оперативній обстановці, а також не виявили ознак формування наступальних угрупувань ворога.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Завдали авіаційного удару в районі Огірцеве Це Харківська область. А також обстріляли із мінометів та артилерії Янжулівку, Леонівку Чернігівської області; Нововасилівку, Ромашкове, Атинське, Юнаківку Сумської області, а також Уди, Козачу Лопань, Ветеринарне, Козачу Лопань, Гоптівку, Пильну, Зелене, Верхню Писарівку, Старицю, Огірцеве, Гатище, Плетенівку, Вовчанськ, Зибине, Рибалкине, Бударки, Землянки, Чугунівка, Одрадне на Харківщині.

Атаки рф по Україні 2 червня

За даними Генштабу, у ніч проти другого червня російсько-окупаційні війська завдали по Україні чергового масованого удару. Застосували ударні безпілотники та крилаті ракети по Києву. Усі повітряні цілі ворога ліквідувала українська протиповітряна оборона.

Окупанти завдали:

  • 62 авіаційних удари;
  • 15 ракетних
  • близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Цілі загарбників — позиції українських захисників, а також населені пункти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: