На Херсонщині росіяни продовжують примусову паспортизацію українців, – Генштаб

паспорт рф

На тимчасово окупованій території Херсонської області армія рф вимагає від місцевого населення отримати російські паспорти та відмовитися від українського. В іншому разі вони окупанти можуть відімкнути електроенергію в людей та депортувати.

Про це повідомили в ранковому зведення Генштабу Збройних Сил України.

Там зазначили, що російська окупаційна адміністрація визначила 1 вересня 2023 року кінцевим терміном для отримання паспорта громадянина рф. Крім того, мешканці Херсонщини повинні написати обов’язкову письмову відмову від українського паспорта.

До того ж окупанти примушують отримувати російські паспорти, щоб перепідписати  нові договори на постачання електроенергії. А відтак - усім українським громадянам, які відмовляться від отримання російських документів, погрожують припиненням постачання електроенергії, депортацією, конфіскацією майна та примусовим виселенням із своїх домівок.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що Путін підписав «закон», який дозволяє депортувати українців з окупованих територій та проводити там «вибори» .

Яка ситуація на Херсонщина на фронті?

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку армія рф продовжує вести оборонні дії.

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Берислав, Козацьке, Одрадокам’янка Херсонської області. А також здійснили обстріли населених пунктів Зміївка, Веселе, Іванівка, Інгулець, Садове, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Читайте також Внаслідок обстрілу Херсонщини росіянами постраждало 15 людей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: