Яка ситуація в енергосистемі України: у Києві та області вимикалися лінії електропередач, на Донеччині - знеструмлено шахту

ав

Станом на 2 червня внаслідок нічного ворожого обстрілу вимикалися лінії електропередачі у Києві та області. Абоненти шістьох областей залишаються без світла.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Уночі армія РФ завдала чергового масованого ракетно-дронового удару. Зокрема, ворожою ціллю стали Київ та Київська область. Внаслідок обстрілу є пошкодження та технологічні порушення. Були зафіксовані вимкнення кількох ліній електропередач.

На Донеччині внаслідок обстрілів було знеструмлено 8 населених пунктів. Під удар потрапив і об’єкт генерації електроенергії - пошкоджено тепломережу. Також без живлення залишилася шахта.

На Харківщині через обстріли без світла залишилися понад 13 тисяч споживачів.

Через попередні обстріли також без електроенергії - частина споживачів у СумськійЗапорізькійХерсонськійЧернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація, додали в Міненерго.

Крім того, за добу вдалося повернути світло для майже 25 тис. споживачів. Більшість із них – це абоненти в Донецькій та Херсонській областях. На Херсонщині заживили населений пункт, який був знеструмлений з початку деокупації.

Нагадаємо, 5 травня внаслідок обстрілів російськими військами в кількох областях України зникло світло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: