На Львівщині облаштують житло ще для понад тисячі вимушених переселенців

IMG_8311-630x420-1-1 (1)
Фото з архіву редакції: Микити Печеника, ІА Дивись.info

Нинішнього року у Львівській області хочуть створити щонайменше 1283 додаткових місця для проживання людей, які були змушені покинути домівки через повномашстабне вторгнення росії в Україну. Поселять людей у 23 установах.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону 8 червня.

Там кажуть, що цього тижня в обласного бюджету виділили 7,7 млн гривень на:

  • 4,1 млн грн. капітальні ремонти гуртожитків навчальних закладів, де мешкають вимушені переселенці, а також на покращення умов проживання;
  • 3,6 млн грн. будівництво реконструкції та ремонтних робіт інших важливих для області проєктів. Йдеться про завершення будівництва та реконструкції 10 освітніх закладів та забезпечення умов для навчання 2905 учнів та 75 дітей у дошкільних закладах.

Гуманітарний хаб

Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого торік.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Нагадуємо, у Львові з'явиться найбільше модульне містечко, де житимуть вимушені переселенці. Тут зможуть оселитися 1100 людей, які евакуювались із небезпечних регіонів.

Окрім цього, через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції евакуювали 1457 людей, більшість з мікрорайону Корабел у Херсоні. Місцева влада Львівщини одразу після трагедії заявила, що готова прийняти мешканців Херсонщини, які постраждали через російський підрив дамби Каховської ГЕС.

Людей поселятимуть і в модульних містечках літнього типу – на вул. Пулюя, на Сихові та у Стрийському парку, розповіли у міськраді Львова. Також готові розгортати ліжкомісця і в закладах освіти та профтехосвіти.

Водночас у Львові на вул. Костя Левицького, 67 діє Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, де щодня фахівці консультують та надають необхідну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: