Через підрив Каховської ГЕС загинуло близько 150 червонокнижних тритонів

354054800_599096808992767_7253765495136295159_n
Червонокнижні тритони. Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Тварини загинули через те, що течія винесла їх з Дніпра у Чорне море, а тритони не можуть існувати у солоній води.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Та розповіли, що загиблих тварин виявили працівники національного природного парку «Тузлівські лимани» . Крім того, вони змогли врятувати 55 тритонів. 

За інформацією міністерства, тузлівські лимани сполучені з Чорним морем. Тритони не можуть існувати у солоній морській воді, куди їх винесла повінь, спричинена руйнуванням Каховської ГЕС.  Працівники природного парку перевезли тритонів, які вижили, у прісну воду — до Дунайського біосферного заповідника.

Підрив окупантами Каховської ГЕС: що відомо

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у телеграм-каналі.

Крім того, тоді голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив, що розпочалась евакуація мешканців небезпечних районів. Крім того він звернувся до мешканців лівого берега Дніпра та закликав зробити все можливе, аби врятувати своє життя.

Про початок евакуації людей також оголосили в МВС України. Там зазначили, що евакуацію здійснюють із зон, де можливе затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Згодомв цей день керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився відео, де зображенні наслідки підриву Каховської ГЕС.

Зранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Пізніше голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив про перші підтоплення, таких населених пунктів як: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка Бериславського району, Іванівка, Микільське Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона Херсонського району.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також відреагував на підрив станції. Він розповів, що проводиться евакуація з мікрорайону Острів у Херсоні та сформовані евакуаційні потяги до Миколаєва. Крім того, Шмигаль наголосив, що руйнування ГЕС загрожує екологічною катастрофою для Півдня України.

Згодом в Службі Безпеки України оприлюднили перехоплену розмову окупантів про те, що Каховську ГЕС підірвала російська диверсійна група.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: