Мандри Львівщиною: куди поїхати на вихідні, коли дощить

118826
Фото: відкриті джерела

Цими вихідними на Львівщині та загалом по всій Україні погіршилась погода: ллють рясні дощі, а сповпчики термоментів показують лиш декілька градусів тепла, втім для тих, хто любить подорожі, це не стане на заваді.

ІА Дивись.info ділиться із кількома локаціями для автоподорожей із сім'єю, друзями чи з коханою людиною.

Парк сучасної скульптури

Якщо ви любите сучасне мистецтво, радимо завітати у село Стрілки, що під Львовом. Тут можна ознайомитись із новою туристичною локацією — скульптурний PARK3020, в якому презентують роботи сучасних українських митців.

Фото з сайту парку сучасної скульптури

У суботу та неділю тут проводять екскурсії об 11.00 та 15.00. Також на вихідних тут діє виставка Трипілля.

Це обійдеться у 250 гривень, якщо ви подорожує із групою. Половину коштів передають на потреби української армії, а дітям до 12 років вхід є безкоштовним.

Вас може зацікавити: П'ятірка унікальних музеїв Львівщини, які має відвідати кожен

Дегустація незвичної їжі

У дощову погоду можна сповільнити кроки та відвідати родинну ферму, на якій вирощують та розводять їстівних равликів (сімейства HELICIDAE, роду Helix). Також на фермі виробляють вишукану «білу ікру», яка стає доповненням до багатьох колоритних страв. Вона розташована у селі Солонка, неподалік Львова.

Фото зі сторінки ферми

Охочі можуть продегустувати равликів під різноманітними соусами, а також взяти участь  екскурсії, де фахівці розкажуть про методи розведення равликів, міжнародний досвід у цій сфері та про особливості українського виробництва. На равликовій фермі проводять сімейні гастротори. В межах відвідування, для гостей, на фермі готують найсвіжіші та найрізноманітніші страви з равликів, каченят, кролів та індиків, в залежності від тематики тижня.

До культурного центру

Нині у Підгайчиках на Львівщині відновили музейно-культурний центр «На Унтервалю». Тут можна буде дізнатись про багатокультурне минуле галицького села, де упродовж 150 років (до 1939-го) жили разом українці, німці, євреї та поляки.

Фото зі соцмереж МКЦ

Місцеві активісти, історики й краєзнавці уже зібрали експонати для музею. Це предмети побуту, культові речі, меблі, стародруки тощо. Загалом в експозиції музею буде понад сто експонатів.

Тут проводять подинокі та екскурсі групами.

Якщо ви плануєте не вилазити з-під ковдри цими вихідними — це також чудова ідея. ІА Дивись.info радить зазирнути сюди та обрати цікаві фільми для затишніших вечорів.

Там, де можна усамітнитись

Мисливське господарство «Стир» підпорядковується Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, розташоване у селі Збруї.

Фото: Юлія Беркута

У лісництві можна порибалити, приїхати на полювання, подивитися на місцеву пасіку, купити в озері, організувати фотосесію. Посеред озера на невеличному острівці стоїть загадковий мисливський будиночок із дерева. Усередині будиночка неймовірно красивий вигляд, полиці заставлені книжками, високі стелі.

Аби до нього потрапити, необхідно пройти по навісному місточку через озеро. Поряд тут також є мангал і столики, де можна влаштувати пікнік. Відпочити також можна у альтанках обабіч озера.

Історія Демні

Село Демня дуже цікаве історичне село. Тут також є не менш цікаві локації, варті уваги мандрівників. Воно разташоване за 40 кілометрів від Львова у Стрийському районі і відвідини цього місця взимку матимуть особливий післясмак.

Костел у Демні. Фото 2021 року Ірини Ковальчук

У Демні похований граф Скарбек і це ще не всі принади історичної перлини неподалік Стрия.

Тут варто поїхати до костелу Матері Божої Ченстоховської, спорудженого 1913 року. Через рік святиню пошкодили російські війська, а 1945 — закрили. У 1960-их роках у ньому містився колгоспний склад, а з 1984 року – шкільний гімнастичний зал. В будинку плебанії діяла школа.

2007 року в костелі, що пустує, впав хрест. Неподалік від святині є цвинтар, усі надгробні пам'ятники на якому виконали місцеві майстри, це кладовище нагадує музей просто неба.

Якщо ви плануєте не вилазити з-під ковдри цими вихідними — це також чудова ідея. ІА Дивись.info радить зазирнути сюди та обрати цікаві фільми для затишніших вечорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: