У Львові підготували проєкт перепланування вулиць: про що йдеться

5длваом

У Шевченківському районі Львова планують перепланувати вулиці. У одній із пропозицій йдеться про упорядкування дорожнього руху в районі новобудов на вул. Малоголосківській.

Про це йдеться у проєкті «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті».

Читайте також: Біля Львова планують збудувати швидкісну трасу. Вона пролягатиме уздовж сіл Бірки, Завадів, Зашків, Гряда і до Малих Підлісок. Однак наразі проект заморожений.

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає зміни в дорожньому русі в районі новобудов на вул. Малоголосківській та розвиток мережі маршрутів громадського транспорту, які обслуговують вул. Варшавську та вул. Малоголосківську.

Згідно із плануванням, від вулиці Тунельної вздовж траси проєктованої магістралі до вулиці На Нивах пропонують влаштувати нову вулицю з двома смугами руху, тротуарами та велосипедними доріжками. Також пропонують визначити цю вулицю основним транспортним зв’язком до новобудов та забезпечити курсування громадського транспорту по ній.

Зокрема, в планах:

  • забезпечити можливість руху автомобілів між вул. Під Голоском та вул. На Нивах у параметрах місцевого проїзду із засобами заспокоєння дорожнього руху;
  • мінімізувати рух транспорту по вул. Малоголосківській та вул. На Нивах (між вул. Варшавською та новою вулицею). Для цього потрібно заборонити транзитний рух транспорту по ній для перетворення цих вулиць у пішохідно-велосипедну зону;
  • унеможливити транзитний рух транспорту по всіх інших вулицях між вул. Варшавською та новою вулицею, щоб скерувати транспорт на неї. Транспортне обслуговування мережі місцевих вулиць повинно відбуватись саме з нової вулиці.

Крім цього, пропонують перепланувати перехрестя пр. Чорновола – вул. Варшавська – вул. Під Голоском та зробити його Х-подібним та регульованим. Це покращить умови для руху транспорту та дасть змогу краще розташувати зупинки громадського транспорту.

Також по вулиці Варшавській від пр. Чорновола до вулиці Панча пропонують прокласти тролейбусну лінію та додати у мережу новий тролейбусний маршрут, а до новобудов на вул. Малоголосківській – автобусний.

Читайте також: На площі Міцкевича з'явиться підземний паркінг, але є умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: