Москва готується до облоги, путін екстренно покинув столицю - ГУР

333
Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Після демаршу пригожина і початку руху пвк «вагнер» в бік столиці країни-окупанта, в низці регіонів росії оголошено режим контртерористичної операції (КТО)

Про це повідомляє головне управління розвідки МО України

В зв’язку з цим силовики отримали дозвіл на:

  • Прослуховування будь-яких розмов та перевірку переписки
  • Проведення затримань та обшуків без додаткових погоджень
  • Силовий доступ в приватні та службові приміщення
  • Використання автомобільного транспорту громадян та організацій
  • Відключення всіх видів зв’язку
  • «Видалення фізичних осіб з ділянок місцевості та об’єктів»

Наразі москва практично ізольована силами поліцейських та військових підрозділів. На кожному перехресті та на виїздах з міста перебувають посилені патрулі. Містом рухається велика кількість автобусів без номерів та розпізнавальних знаків з озброєними людьми всередині. Зупинено рух міжрегіонального пасажирського транспорту.

Призупинено вантажні та поштові перевезення. Проводиться масовий догляд автотранспорту з акцентом на великі закриті фургони.

Практично зупинено рух цивільного та службового транспорту федеральною автомобільною трасою М4 «дон» (москва – вороніж – ростов-на-дону – краснодар – новоросійськ). Всі смуги звільнено для руху військової та вантажної техніки. На всіх з’їздах з траси виставлено озброєні блок-пости.

В москву стягують всю військову техніку, яка досі залишалась в резерві та прикордонних регіонах.

Як повідомили високопоставлені співрозмовники Української правди в українських спецслужбах, за даними української розвідки, російський диктатор володимир путін екстрено виїхав з москви на Валдай, водночас прессекретар путіна спростовує цю інформацію.

"У нас вже є дані, що путін виїжджає з москви. Його везуть на Валдай" - повідомив однин зі співрозмовників УП.

Також до українських спецслужб надходить інформація про панічні настрої у москві та підготовку до мінування мостів у столиці росії.

Водночас прессекретар російського президента дмитро пєсков заявив РИА Новости, що путін нібито "працює в кремлі".

При цьому секретаріат заступника голови Ради безпеки рф дмитра медведєва також спростовує інформацію про те, що той нібито виїхав за межі московського регіону. У секретаріаті стверджують, що медведєв, його помічники і сам секретаріат нібито перебувають на робочих місцях і виконують свої обов'язки.

Водночас видання "Важные истории" повідомляє, що літак путіна вилетів із москви і зник з радарів.

Спеціальний борт Іл96-300ПУ (Пункт управління) путіна вилетів із москви в бік Петербурга о 14:16 мск, свідчать дані FlightRadar. Пункт призначення борту не вказано, у районі Твері він зник із трекінгової системи. У Тверській області розташована одна з резиденцій путіна. На цьому літаку встановлено обладнання для управління Збройними силами.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: