Путін хоче ліквідувати пригожина, домовитись не вдалося - росЗМІ

2837750
Фото: topcor.ru

Президент рф володимир путін хоче уникнути зіткнень із ПВК "Вагнер" у москві і ставить силовикам завдання ліквідувати главу найманців євгена пригожина, пишуть російські ЗМІ

Про це пишуть "Важные новости" з посиланням на джерело, близьке до Генштабу РФ, повідомляє Українська правда.

Зазначається, нібито у ЗС рф немає серйозних сил, які могли б перекрити пригожину прохід до москви.

Наразі кістяк угруповання збирають з усіх не зайнятих на фронті підрозділів: чеченських формувань, росгвардії, МВС і ФСБ.

"Путіну велика стрілянина не потрібна, тому завдання номер один - точково ліквідувати пригожина і відірвати від нього кістяк "Вагнера", пообіцявши амністію за все це неподобство" - йдеться у матеріалі.

Водночас, як повідомляють російські телеграм-канали та "Важные истории", пише Українська правда, в адміністрації російського диктатора володимира путіна намагалися домовитися з ватажком ПВК "Вагнер" євгенієм пригожиним, але він відмовився приймати умови кремля.

"Кремль учора намагався домовитися з пригожиним. Йому телефонували з АП (не путін) і пропонували дати задню, а всі його повідомлення пояснити зломом і підробкою голосу" - йдеться у повідомленні.

Про це російським ЗМІ розповіло джерело, близьке до адміністрації путіна.

За словами джерела, після того як пригожин відмовився приймати умови адміністрації путін дав команду порушити проти нього кримінальну справу і розібратися по-жорсткому.

Після перших повідомлень пригожина у кількох російських провладних телеграм-каналах почали з'являтися повідомлення про те, що насправді всі заяви ватажка вагнерівців - "фейк" і "результат злому".

Як пише Кореспондент, засновник ПВК Вагнера заявив, що "не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною".

"З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії...

Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною - ми йшли і воювали. Але з'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на москву", - наголосив він.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: