Клаптики тепла: німецька мисткиня передала для діток, які лікуються у Львові, авторські ковдри

356994244_592534879683599_2805885592226014679_n
Фото: Перше ТМО Львова

Всесвітньо відома мисткиня із Німеччини Клаудія Пфайль пошила та передала до львівської лікарні святого Миколая 90 авторських пледів-квілтів. Тут проходять лікування маленькі пацієнти.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Подолавши тисячі кілометрів із містечка Крефельд, що неподалік від Дюссельдорфа, вони прибули до Львова в межах німецької ініціативи Water4Ukraine, яка допомагає працювати українському водоканалу впродовж великої війни. На початку повномасштабного вторгнення Клаудія Пфайль була вражена подіями в Україні. Хотіла допомогти. І вирішила — буде робити те, що вміє найкраще — шити», — кажуть там.

Так, мисткиня шукала клаптики синьо-жовтої тканини із візерунками аби створити оригінальні пледи у кольорах українського прапора для дітей. Люди відгукнулись та звідусіль почали надсилати посилки.

Замість кількох пледів разом із помічницями вони пошили — 200. Кожен з них — унікальний, не схожий один на інший.

Раніше ми розповідали, що у реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ, що діє у Львові, планують створити сучасний арттерапевтичний простір для українців, які отримали травми через російські атаки.

Також за пів року в Україні вдалось зібрати понад два мільйони гривень на дороговартісту наркозну станцію для львівської лікарні святого Миколая — медичного хабу для поранених та хворих дітей з усієї країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: