Малювання та гончарство: у львівській лікарні хочуть облаштувати артпростір для пацієнтів

дівчинка у вишиванці затуляє обличчя руками
Ілюстративне фото/Микита Печеник

У реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ, що діє у Львові, планують створити сучасний арттерапевтичний простір для українців, які отримали травми через російські атаки.

Таким чином хочуть розширити можливості психологічної реабілітації, розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова, на базі якого діє центр.

Там кажуть, що спеціалісти центру ментального здоров'я працюють із захисниками та цивільними.

«Тілесні терапевти – через дотики. Арттерапевт – за допомогою творчості. Коли пацієнти не можуть висловити свій біль словами. Крім малювання, ми хочемо розвивати і такий вид реабілітації мистецтвом як гончарство. Адже ліпнина з глини заспокоює нервову систему та покращує дрібну моторику», — розповіли медики.

Допомагають у створенні простору концерн Хлібпром. З продажу кожного продукту, на якому є маркування «Незламні як ти», перераховуватимуть на ініціативу 50 копійок.

Нагадуємо, за пів року в Україні вдалось зібрати понад два мільйони гривень на дороговартісту наркозну станцію для львівської лікарні святого Миколая — медичного хабу для поранених та хворих дітей з усієї країни.

Про Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів. Так, нещодавно протез руки отримала перша дитина. Це 13-річний Дмитро, син воїна ЗСУ. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству. У підлітка міоелектричний протез. Керувати ним він зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів руки. Його виготовила німецька компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: