«Вагнерівці» більше не воюватимуть в Україні, — розвідка

Вагнер
Фото з відкритих джерел.

В українській воєнній розвідці вважають, що російська приватна військова компанія «Вагнер» більше не воюватиме в Україні.

Про це глава відомства Кирило Буданов сказав у коментарі «Українській правді».

На його думку, з-поміж наслідків спроби заколоту «вагнерівців» у росії для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що найманці євгена пригожина більше не воюватимуть проти нашої держави.

«Ми отримали компрометацію російського керівництва. В черговий раз зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було завдано втрат військово-космічним силам РФ. А ще — ПВК "Вагнер" більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ рф, який вмів досягати успіху за будь-яку ціну», — сказав глава ГУР.

Він зазначив, що наразі «вагнерівці» все ще перебувають в окупованому Луганську, де у них з 2014 року розташована база, та на півдні України. Утім, за словами глави ГУР, участі у бойових діях найманці зараз не беруть.

«Бунт» ватажка ПВК «Вагнер»

Увечері 23 червня ватажок російської приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив російських військових у завданні удару по таборах його бойовиків. Він сказав, що бойовиків його ПВК є 25 тисяч, тому вони ідуть із цим розбиратись.

Уже вранці наступного дня стало відомо, що «вагнерівці» захопили Ростов-на-Дону. Місто буцімто заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу.

А Пригожин зустрівся із заступником міністра оборони рф юнусом-беком євкуровим, якому сказав, що йому потрібен міністр оборони рф сергій шойгу та начальник генштабу валерій герасимов. пригожин погрожував «піти на москву».

А згодом російський диктатор володимир путін заявив, що в росії «намагаються організувати заколот» і що тепер країна «захищає себе від внутрішньої зради».

24 червня євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву. А 25 червня стало відомо зі ЗМІ, що прессекретар президента рф дмитро пєсков розповів, що Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку, «не доходячи 200 км до Москви», а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, «є слово президента росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: