Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь – пєсков

12
ФОТО: РИА НОВОСТИ

Кримінальну справу стосовно ватажка ПВК "Вагнер" євгена пригожина закриють, він "піде в білорусь"

Про це заявив прес-секретар президента рф дмитро пєсков, пише Кореспондент з посиланням на ТАСС.

Пєсков заявив, що йому невідомо, ким працюватиме пригожин після того, як він піде в білорусь.

Також дмитро пєсков пообіцяв, що кремль помилує терористів Вагнера, які брали участь у повстанні проти російського режиму. 

Він додав, що кремль високо цінує те, що лукашенко зміг вмовити пригожина зупинитися та наголосив, що лукашенко сам запропонував себе як переговорника, оскільки знайомий із пригожиним понад 20 років.

Пєсков додав, що влада рф не переслідуватиме тих "вагнерівців", які взяли участь у заколоті, враховуючи їхні "фронтові заслуги". А частина бійців ПВК, яка спочатку відмовилася брати участь у "поході" пригожина, підпише контракти з Міноборони.

За словами прессекретаря, нового телезвернення російського диктатора володимира путіна не планується.

Нагадаємо, напередодні євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву.

Ще у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

У британській розвідці вважають, що «Вагнер» має на меті дістатися до москви. Демарш ПВК "Вагнер" - найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовими в тому, як розвиватиметься ця криза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: