Пригожин заявив, що зупиняє рух на москву

2837825
Фото: соцмережі

Ватажок ПВК "Вагнера" Євгєній Пригожин вирішив припинити свій заколот. Найманці розвертають колони та повертаються у польові табори

Відповідну заяву Пригожина опубліковала його прес-служба.

"ПВК "Вагнер" хотіли розформувати. Ми вийшли 23 червня на марш справедливості. За добу ми пройшли, не доходячи 200 км до москви. За цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців.

Зараз настав той момент, коли кров може пролитися. Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку в польові табори згідно з планом" - заявив пригожин.

Раніше, у пресслужбі самопроголошеного президента білорусі заявили, що олександр лукашенко провів переговори з ватажком ПВК "Вагнер" євгеном пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію про зупинку руху "вагнерівців" на території росії.

Пповідомлення пресслужби Лукашенка опублікував телеграм-канал "Пул первого".

"Переговори тривали протягом усього дня. В результаті чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язання кривавої бійні на території росії. євген пригожин прийняв пропозицію президента білорусі олександра лукашенка про зупинку руху озброєних осіб компанії "Вагнер" на території росії та подальші кроки з деескалації напруги.

На даний момент на столі – абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК "Вагнер"" - йдеться у повідомленні.

Пресслужба заявила, що переговори лукашенка з пригожиним відбулися в розвиток домовленостей між лукашенком і путіним про спільні дії після їхньої розмови в суботу вранці.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

У британській розвідці вважають, що «Вагнер» має на меті дістатися до москви. Демарш ПВК "Вагнер" - найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовими в тому, як розвиватиметься ця криза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: