Головні події за добу на Львівщині

Untitled
Фото: ЛОДА

Минула доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, сьогодні розпочали прийом заяв кандидатів на посаду помічника ветерана. Це роблять в межах пілотного проєкту Інститут помічника ветерана. Його започаткувало Мінветеранів у Львівській, а також Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Завдання помічників ветерана – індивідуальний професійний супровід у межах системи переходу від військової служби до цивільного життя наших захисників та захисниць. Помічниками ветеранів можуть стати колишні військові, члени ветеранських сімей та загиблих Героїв.

Козицький також повідомив, що Миколаївська та Підкамінська громади отримали кошти на відкриття відділень підтриманого проживання. Їх створять до кінця цього бюджетного року. Також – забезпечать функціонування відділень підтриманого проживання.

"Ще один пам'ятник радянської пропаганди демонтували на Стрийщині – у селі Угерсько. У процесі декомунізації на Львівщині повністю позбулися об'єктів радянської епохи 6 громад – Давидівська, Бісковицька, Пустомитівська, Жовтанецька, Боринська та Стрілківська. Завершити цей процес плануємо до кінця року" - написав він.

На Аналітичному порталі Львівщини запрацював дашборд із актуальними даними про старост і старостинські округи, мережу центрів надання адміністративних послуг та нотаріальних контор усіх форм власності. Кожен об'єкт містить контекстне меню з адресою, контактними даними, графіком прийому адміністраторів та іншою необхідною інформацією.

На закупівлю медобладнання заклади охорони здоров’я територіальних громад Львівської області за два останні роки виділили понад 1,5 мільярда гривень. Це у 12 разів перевищує аналогічні видатки 2015-2016 років.

Для потреб наших воїнів зі Журавненської громади Стрийського району відправили автомобіль Mitsubishi L200. Машину для земляків укомплектували речами й продуктами. Кошти на придбання авто зібрали працівники Журавненської селищної ради та міської лікарні. Заповнити необхідними засобами допомогли працівники, батьки й учні Журавнівського КЗЗСО школи-ліцею.

Бродівська громада отримала допомогу для потреб комунальної служби від проєкту USAID «HOVERLA». 10 старостинських округів забезпечили бензопилами та кущорізами, професійними садовими мотоножницями, моторубами, бензиновими газонокосарками та висоторізами. Всі інструменти придбані за кошти уряду США. Раніше в межах проєкту для КП «Броди» передали трактор, вартістю 60 тисяч євро.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» випустила 29-й інклюзивний електропоїзд після капітального ремонту. Незабаром він курсуватиме на маршруті Ужгород – Львів.

Також, на Львівщині виявили схрон зі зброєю та боєприпасами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: