У білорусі обладнали табір для 8 тисяч осіб де можуть розмістити «вагнерівців» – ЗМІ

photo_2023-07-01_08-01-21
Фото: Беларускі Гаюн

На покинутій військовій базі в білорусі, біля міста Осиповичі, з'явилися намети чи схожі конструкції. Всього облаштували приблизно 300 наметів М-30

Про це йдеться у матеріалі BBC, опублікованому 30 червня, пише сайт Гордон.

На супутниковому знімку, зробленому в середині місяця, поля на території військового містечка практично порожні, ідеться в матеріалі. Водночас на кадрах за 30 червня видно нові споруди.

ЗМІ припускає, що це табір для найманців визнаної у світі злочинною організацією російської приватної військової компанії "Вагнер".

База розташована за 21 км від міста Осиповичі. Від Осиповичів до кордону України приблизно 200 км.

Знімки, зроблені компанією Planet Labs, також опублікувало "Радыё Свабода". Місцеві жителі розповіли журналістам, що ремонтно-будівельні роботи на території колишньої військової частини у селищі Цель під Осиповичами розпочалися у червні. На знімках, зроблених 17-го та 24 червня, польового табору на території військової частини не видно. Але на знімках, зроблених 27 червня, вже можна розгледіти ознаки будівництва – викопані котловани та нові споруди, зауважило "Радыё Свабода". 

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" підрахувала, що на знімку за 30 червня – приблизно 298 наметів М-30, "Радыё Свобода" нарахувало 303 намети. В одному, за різними оцінками, може розміститися 30–50 осіб. Отже, у новому таборі можуть зупинитися від 8 тис. до 15 тис. осіб.

Водночас не всі намети житлові – там також мають бути місця для туалетів, душів та їдалень, зазначили у "Беларускі Гаюн".

"Радыё Свобода" повідомило, що за розмірами польовий табір у Целі перевершує інші відомі військово-польові табори на території білорусі, де проходять підготовку мобілізовані російські окупанти. 

Нагадаємо, як розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, Федеральна служба безпеки російської федерації (ФСБ) отримала завдання ліквідувати ватажка вагнерівців євгена пригожина після невдалого заколоту, який відбувся минулого тижня.

В українській воєнній розвідці вважають, що російська приватна військова компанія «Вагнер» більше не воюватиме в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: