Буданов: у ФСБ росії доручили вбити Пригожина

aa053ff-e8cdfb1-budanov1690
Кирило Буданов. Фото: УП

Федеральна служба безпеки російської федерації (ФСБ) отримала завдання ліквідувати ватажка вагнерівців євгена пригожина після невдалого заколоту, який відбувся минулого тижня.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив в інтерв’ю виданні The War zone.

«Ми знаємо, що його (пригожина –  примітка редактора) вбивство було доручено ФСБ. Чи досягнуть вони успіху в цьому. З часом побачимо. У будь-якому разі всі такі потенційні замахи не будуть швидкими. Їм знадобиться деякий час. Але ще раз хочу підкреслити, що це відкрите питання. Чи вдасться їм це виконати? Чи наважаться вони?» - зазначив Буданов.

Крім того, він повідомив, що усі дії, які спрямовані на дестабілізацію ситуаціїї всередині росії, корисні для України. Буданов також додав, що про наміри здійснити подібні дії в рф українській військовій розвідці були відомі раніше.

«Бунт» ватажка ПВК «Вагнер»

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 червня, вагнерівці намагалися здійснити заколот в росії.

Увечері 23 червня ватажок російської приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив російських військових у завданні удару по таборах його бойовиків. Він сказав, що бойовиків його ПВК є 25 тисяч, тому вони ідуть із цим розбиратись.

Уже вранці наступного дня стало відомо, що «вагнерівці» захопили Ростов-на-Дону. Місто буцімто заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу.

А Пригожин зустрівся із заступником міністра оборони рф юнусом-беком євкуровим, якому сказав, що йому потрібен міністр оборони рф сергій шойгу та начальник генштабу валерій герасимов. пригожин погрожував «піти на москву».

А згодом російський диктатор володимир путін заявив, що в росії «намагаються організувати заколот» і що тепер країна «захищає себе від внутрішньої зради».

24 червня євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву. А 25 червня стало відомо зі ЗМІ, що прессекретар президента рф дмитро пєсков розповів, що Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку, «не доходячи 200 км до Москви», а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, «є слово президента росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: